По пет години поминати во Скопје, хрватскиот репрезентативец Иван Чупиќ заминува од Вардар и потпиша 3-годишен договор со Загреб.

Цели 15 години играм во странство, понудата од Загреб дојде во вистински момент за мене и моето семејствоГо видов новиот проект на клубот и се најдов во него“, изјави Чупиќ.