По Србите сега и нашите источни соседи објавија песна за Новак Ѓоковиќ. Всушност се работи за преработка на песната „Луда за тобом“ од Лепа Брена со бугарски текст.

„Форхенд, бекхенд, така треба треба!
Австралија да биде пуста,
коронавирус да ја зарази …
Не му дозволувате на Ѓоковиќ да влезе во земјата,
го затворивте во хотел.
Ниту Абориџините не знаат,
за PCR и балкански гени.
Нека скокаат кенгурите колку сакаат,
Ѓоковиќ повторно ќе биде најдобар!

Лудиот Ноле ги победи, му беше доделена балканска слава,
лудиот Новак мора да ги лажира, а нема да се вакцинира
Со плескавица и круша ракија,
и омикрон и делта ќе убијат,
А Новак Ѓоковиќ е со круната
затоа што тој е крал на Балканот!“

Слушнете ја