Иако од историскиот пласман на ЕП не дели уште еден натпревар, веќе се знае Македонија кои противници би ги имала во групата  во групата „Ц“ .Тоа ќе бидат селекциите на Австрија, Холандија и Украина.

Ова е група по мерка и Македонија би можела да се надева на второто место

Натпреварите во таа група ќе се играат во две земји, поточно Букурешт (Романија) и Амстердам (Холандија).