Водачот на Кавачкиот клан стои зад протестите за рушење на претседателот на Србија Александар Вучиќ. „Република.рс“ тврди дека луѓе од доверба на Радоје Звицер и Веља невоља се забележани на барикадите каде под параванот дека се протестира за заштита на животната средина и против изградбата на рудници на литуум, стојат проблематични навивачи.

„Република.рс“ уште тврди дека Звицер не жали пари да го турне Вучиќ и за тоа има издвоено 100 милиони евра.