Пит Михалик, еден од најпознатите јужноафрикански адвокат Пит Михалник кој го бранеше убиецот на Аркан, Доброслав Гавриќ има болно животно искуство.

Тој за само неколку години ги изгубил трите жени во неговиот живот. Неговата сопруга Карин се обесила во 2015 година на само 48 години, мајката испила отров и починала а неговата сестра се самоубила со пад од зграда.

Пит има две деца кои биле со него во автомобилот кога го убија. Тој бил во длабоки врски со мафијата и со нарко картелите кои најверојатно и му пресудија.