Претседателот на организацијата на ветерани на ОВК, Насим Харадинај  во интервју призна дека убивал српски војници и дека единствено што му е жал што не го правел и повеќе.

Оваа скандалозна изјава доаѓа само неколку недели пред најавите дека Косово на крајот на ноември ќе ја формира својата војска иако тоа е надвор од Резолуцијата 12 44 на ОН како и на дијалогот Белград-Приштина.

-Убивав српски војници секогаш кога имав шанса.На своето семејство му велам дека ми е жал што не убивав онолку колку што ми беше кеф.Жал ми е што ми убија другари но драго ми е што убивав Срби-вели Харадинај.