Грчката полиција е на добар пат да ги открие убијците на водачите на „Шкаљарскииот“ клан.Тие се сомневаат дека дошле од Србија и оти неколку денови престојувале во Атина.

Три лица биле приведени во близина на Атина неколку дена пред убиството на црнгорските мафијаши. Осомничените се степале со неколку локални момчиња и кај нив биле пронајдени пиштоли со избришани сериски броеви.Но чудно, тие набрзо биле пуштени и сега немаат информации дали се уште се наоѓаат во Грција или избегале веднаш по егзекуцијата