Во Белград од денеска почнаа заеднички патроли на кинески и српски полицајци кои меѓу другото, треба да олеснат престој во Србија на кинески туристи.

Заеднички патроли ќе има во центарот на градот и на аеродромот Никола Тесла.

Министерот за внатрешни работи на Србија, Небојша Стефановиќ изјави дека постои неопходност за заедничка работа за да се ослесни престојот на кинески туристи кои во Србија ги има се повеќе.

Кинеската амбасадорка Чен Бо нагласи дека кинеските полицајци ќе бидат не само чувари на редот туку и амбасадори на Кина во Србија.