За неполни три месеци беа убиени дури тројца клучни луѓе од кланот Шкалјар – прво Милиќ Миња Шаковиќ беше ликвидиран во Будва, потоа Горан Влаовиќ во Паг, а сега Јован Вукотиќ, водачот на озлогласената криминална група Котор.

Од јуни годинава во три држави се убиени клучни луѓе од кланот Скалјар. Тие важеа за високи членови, кои постојано беа во потрага, додека лидер на групата беше ликвидираниот Вукотиќ.