Томор Морина, поранешен припадник на УЧК е осомничен за тешки злодела против цивили, пишува „Блиц“.

Тој наводно како дел од воената полиција на Ослбодителната војска на Косово во периодот од јануари до јуни 1999 година во општина Ѓаковица мачел и убивал српски фамилии.

Тој на 24 јули беше уапсен на граничниот премин Блаце-Генерал Јанковиќ по потерница од Интерпол издадена од Србија