Позната е причината за убиството кое го потресе Косово.Жртва беше мајката на советничката на довчерашниот премиер Рамуш Харадинај.

Првичната истрага покажа дека ја убил сопругот во семејната куќа во Призрен со 15 куршуми.Причина за убиството најверојатно е љубомора.

Ќерката Диелза Хоти со потресен стаус се прости од незината мајка и рече дека многу ќе и недостасува.