Јаков Кедми некогашен член на израелските разузнавачки служби открива досега непознати работи за поранешната држава.Тој тврди дека распадот на Југославија бил планиран подолго време и оти задолжени за распадот биле Хрватите и Албанците заедно со нивните западни сојузници.

Кога војната заврши почнаа судирите на Косово. Терористичката УЧЛ брутално убиваше српски граѓани, ги палеше нивните светилишта. Беа сурови а Западот беше на нивна страна. Но, само Србите беа обвинети-вели израелскиот шпион.