Со одлука на министерот за транспорт и врски на Грција, Христос Спирѕис, за да се олесни гласањето на граѓаните, денес се отворни патарините на најголемите автопати во земјата, односно возилата ќе поминуваат без да платат.

А за полесно да стигнат на гласачките места, на Грците во Солун и Атина ќе им стојат на располагање, бесплатно и електрични тротинети, што е дел од кампањата во цела Европа на компанијата во чија сопственост се електричните тротинети за изнајмување.