Мафијашите разработиле најмалку три планови за убиството на Александар Вучиќ! * Во нив учествувале црногорските полицајци и разузнавачи, како и албанската мафија од Косово.
Главен координатор бил кланот на Вељко Беливук, по налог на Звицер,

Три сценарија за атентатот на Вучиќ

ПЛАН 1

Пукање во Вучиќ со пушка со долг дострел

ПЛАН 2

Оставање на комбе со експлозив на рутата по која се движи Вучиќ

ПЛАН 3
Истурање во неговиот пијалок или храна лек кој предизвикува висок крвен притисок и срцев удар