Српскиот претседател Александар Вучиќ се огласи по повод насилствата на Косово. Тој во изјавата вели дека се уште се мисли каква одлука да донесе.

Ми се чини дека секој човек со денови, недели, месеци а понекогаш и со години се мачи додека не пресече и донесе одлука, а тешките одлуки одговорните и сериозните луѓе не ги носат лесно-вели Вучиќ.