Претседателот на Србија Александар Вучиќ со својот син Данило ја посетија куќата во која е роден Гаврило Принцип. Куќата се наоѓа во селото Обаљ во Босна и Херцеговина.

Ова е втора посета на Вучиќ во куќата во која е роден револуционерот што го убил австроунгарскиот престолонаследник Фердинанд.Првиот пат го направил во 1978 година со неговиот брат Андреј а по 41 година и со синот.