Претседателот Вучиќ посети една од касарните на војската на Србија и на лице место се увери какви се условите.Тој контатираше дека сега условите се многу подобри отколку кога тој бил војник.

Униформите во ред, чизмите во ред? Условите се различни, исправни… Не сте разгалени – праша претседателот, а потоа се присети на своите војнички денови и војнички грав.

Нема повеќе дрнч? – – Во мое време, кога добивавме грав, бевме пресреќни – рече Вучиќ како одговор на коментарот на постариот дека војничката храна сега е разновидна и вкусна.