Претседателот на Србија Александар Вучиќ во денешното обраќање изјави дека кога во 2014 година дошол на власт како премиер сите земји од регионот па дури и Македонија имале поголема просечна плата но оти за само 10 години Србија ги стигна и престигна.

Tогаш во Црна Гора беше 490 евра,во Србија 330, БиХ 374,Македонија 320.Сега во Србија е 812 евра, а очекуваме да биде 855. Црна Гора сега има 819 евра, Бугарија 842, а Романија 1019 евра.Македонија просечната плата сега е 649 евра-пресмета Вучиќ.