Претседателот Вучиќ денеска во Скопје изјави дека лично ќе купи од саламата „Паризер“ која е намалена,  ќе прави сендвичи и ќе ги јаде. На овој начин ќе покаже дека тој и Владата на Србија не се срамат и дека преземаат мерки затоа што мислат и се грижат за народот.

 

 

„Само ќе го земам јогуртот што го претставивме и „паризер“, ќе си го купам сам во среда. ЌЕ направиме сендвичи. Знаете како правевме четвртини леб. Како деца. Ќе земеме мајонез и ќе ставиме париски и тоа ќе ни биде појадокот“.