Претседателот Вучиќ вели дека денес, за жал, се чита само црната хроника во медиумите, но дека верува дека има и добри вести.

– Прво ја гледате црната хроника, тоа е нешто што сакаат да го читаат. Некогаш сакаа во „Експрес“ и „Новости“. Денес носи кликови. Луѓето сакаат лоши вести, но мислам дека денес има и добри вести – рече претседателот и потсети дека БДП ќе биде 100 милијарди и дека за тоа ќе се пишува за 15 години.Тоа значи дека луѓето сами ја гледаат иднината. Мора да се потрудиме, имаме три години да го направиме тоа. Тоа можеме да го постигнеме само обединети и заедно.