Непознато лице околу 18 часот се јавило во полиција и пријавило дека со автоматска пушка и бомба ќе дојде во електротехничкото училиште „Стари Град“ во Белград, објави српски „Блиц“.

Полицијата утврдила дека анонимнта пријва била лажна.

Оттаму информираат дека се работи на откривање на лицето коешпто ја испратило дојавата.