Голема пратка дрога беше вчера запленета во пристаништето Драч во Албанија. Дрогата пристигнала од Еквадор во големи контејнери. Пратката е запленета во моментот кога двајца Албанци чекале да ја преземат.

Пратката подолго време биле следена во соработка со албанската, грчката полиција и американската ДЕА.