Веќе изгуби прст и е тешко уништен. Но ментолот мисли дека ќе излезе. Веќе добро го излупив”. Вака кланот на Веља невоља коментирал за малтретирањето на Никола Митиќ кој беше убиен и киднапиран во август 2020 година.
Пред членовите на кланот Веља да го одведат во Ритопек, каде што го удавија и искасапиле а потоа неговото тело го мелеа во мелница за месо и го фрлија во Дунав, тој беше брутално претепан во бункерот на стадионот на Партизан.

Се сомневаат дека Митиќ со „оштетувањето“ од страна Беливук бил префрлен во бункерот на стадионот на Партизан кој членовите на кланот го нарекле „база“ и таму бил брутално мачен.

Во јавноста се појавија фотографии направени во бункерот, на кои се гледа како Митиќ седи на каучот, претепан. Освен него, тука се и Вељко Беливук, но и Срѓан Лалиќ и сведокот-соработник Бојан Хрватин, кој се наведнува над претепаниот Митиќ.

Беливук и Миљковиќ се посомневале дека Митиќ ги следи, а од пресретнатата комуникација од апликацијата Скај можело да се види дека тој тоа го признал по тортура и изјавил дека работел заедно со Лазар Вукиќевиќ, кој два месеци подоцна бил убиен од кланот. Освен тоа, пораките покажале дека Митиќ бил киднапиран додека оделе да го посетат својот адвокат на Дедиње.

По тортурата во базата, го префрлиле во Ритопек, каде му го отсекле прстот, го удавиле и искасапиле, а потоа телото го мелеле во машина за мелење месо и го фрлиле во Дунав.

По злосторството тие разменувале пораки преку апликацијата Скај, сметајќи дека полицијата не може да ги пресретне овие комуникации. Кога бил киднапиран, Беливук им честитал на сите кои учествувале во „акцијата“.

„Честитки до сите“, напишал Беливук на нивната група за пораки.

„Браќа, благодарам. Секоја чест на сите, ова е десетка“, додаде Миљковиќ.