Косовскиот претседател Хашим Тачи има свој наследник во политика. Тоа е неговиот син Ендрит. Тој има 19 години и покажува аспирации за полтиката.

Редовно е присутен на настапите на неговиот татко а и коментира настани поврзани со политичкиот живот на Косово. Посебно се забележува неговата нетпреливост со лидерот на движењето „Самоопределување“ Курти.

Покрај политиката, Ендрит ги обожува патувањата на луксузни дестинации на кои се фали на социјалните мрежи а друштво му прават секогаш најпознатите албаннски манекенки и пејачки.