Украинскиот шпион Андриј Наумов, кој неодамна беше уапсен во обид да влезе во Македонија најдолго се задржал во Црна Гора каде ја уживал заштитата на државниот врв, тврди весникот „Објектив.рс“.

Кавачка врска

Наумов тесно соработувал со Кавачкиот клан во Украина каде се криеше водачот на групата Радоје Звицер.

Власта во Киев веднаш по апсењето властите во Киев го повикале актуелниот премиер Дритан Абазовиќ да дојде во Украина и да им објасни за што се работи.

Уште се тврди дека претседателот Мило Ѓукановиќ лично им гарантирал безбедност на сомнителни бизнисмени и шпиони како Наумов.

Наумов беше уапсен на граничниот премин Прешево во обид да влезе во Македонија со смарагди и половина милион евра во кеш.