Претседателот на Србија Александар Вучиќ објасни дека убиството на Властимир Милошевиќ, што се случи на трамвајските шини во Улица 27. март, во центарот на Белград, на 30 јануари 2017 година се случило поради конторола на обезбедувањето во белградските ноќни клубови и сплавови.

Тој потсети дека Беливук и Миjковиќ биле уапсени за учество во убиството на Милошевиќ, но потоа магично биле ослободени, поради наводна ДНК контаминација.