Еден од најкрволочните убијци од групата на Веља невоља, наречен лудиот Џони од Врачар учествувал во убиството на претседателот на Хаити Јовенел Моис, пишува „Ало.рс“.

Џони со годнини бил главен дистрибутер и нарачател на дрогата на Веља од Јужна Америка во Србија.

Иницијалите на Џони се Н.В и важи за најдоверлив соработник на Беливук се криеше во Шпанија па во Доминиканската република и нејасно е како стигнал во Хаити каде бил дел од групата која го изврши крволочниот претседател на Хаити.