Таксистот, кој У.Б. (21) киднапиран по злосторството во Дубона и Мали Орашје, со својата смиреност успеал да се спаси од смрт себеси и  идната мајка.

Таксистот и трудницата кои монструмот ги држеше во заложништво сакал да ги убие.Возачот треба да открие како успеал да ја искористи својата присебност за да не ги убие двајцата.


Тој е искусен таксист кој се занимава со години. Наводно, У.Б. планирал да ја убие трудницата, но и таксистот откако го однел на саканото место. Тој, држејќи бомба во рацете, побарал од таксистот да го одвезе до Вињиште кај неговиот вујко, каде се криел до апсењето.

Со својата присебност, таксистот успеал да го смири У.Б. и многу разговарал со него додека возел. Тој го убедил У.Б. да го пушти да ја вози трудницата до Уб, каде што требало да ја вози и потоа да ја пушти, а потоа да го вози до Крагуевац. Постојано му повторувал дека се ќе биде во ред и дека нема потреба да се плаши, бидејќи ќе го однесе до посакуваното место. Самиот бил шокиран кога У.Б. го оставил жив и го оставил возилото. После тоа повикал полиција.