Во Звечан се уште е тензично пред општинската зграда. Насобраните Срби бараат специјалната полиција да се повлече. Викаат „одeте си, одете си“ и „ова е Србија“.

Србите прво ја ставија српската тробојка на оклопното возило РОСУ пред општина Звечан, а потоа на возилото напишаа 4С и означија дека е тоа е српска земја.

Голем број припадници на КФОР утринава беа распоредени во близина на главниот мост на Ибар, кој ја дели Северна и Јужна Митровица, како и во близина на општинската зграда во Звечан