Безмилосен како аватар! Урош Блажиќ (21) од Дубона кај Младеновац, кој во страотен масакр уби осум млади и рани 14 локални жители, од автомобил во движење расеал невини луѓе на улица без да покаже ни трошка емоции! Неговите познаници сега откриваат дека бил маѓепсан од играта GTA, позната по својата суровост и брутално насилство, која наводно му послужила како модел за масакрот!

Урош Блажиќ, според кажувањата на мештаните и познајниците, бил познат како арогантен и проблематичен млад човек, а злосторствата ги правел одамна.