Српскиот епидемиолог Зоран Радовановиќ предупредува дека пости ризик да се заразите од корона вирус доколку користите иста лажица со заболениот и дека многу луѓе не се ни свесни дека се заразиле на ваков начин.

Не се работи само за епидемија туку и за хигеенско прашање. Сепак сме 21 век и невкусно е било што што било во туѓа уста да се стави во своја. Многу заразни болести се пренесуваат на ваков начин.Ни господ не може да ве заштити ако самите вие не се заштитите-објанува докторот.