Познатата српска докторка Виолета, која пред неколку дена си го одзеде животот имала сериозни проблеми и страдала од депресија и осаменост.Иако имала семејство се чуствувала отуѓено и несреќно.Нејзината последна порака на Фејсбук навестувала дека можеби ќе посегне по животот, велат нејзините пријатели.

 

Треба да се сетиме дека не сме единствени кои се нашле во наизглед непроместива неволја. Баш како змејот се спротиставува на ветровите, така и неволјите можат да не направат посилни.