Сретко Калиниќ (48), кој е во затвор за убиството на премиерот Зоран Ѓинѓиќ и други злосторства на „земунскиот клан“, во својата книга „Земунскиот клан – кој е кој“ открива дека се криел по „штек“ станови два месеци.

Во тој период, како што самиот признава, не му било непознато да се маскира во жена, за да не го најде полицијата.

Веднаш по атентатот на Ѓинѓиќ, Калиниќ тврди дека бил со Душан Спасојевиќ-Шиптар.

Два-три часа ме убедуваше да не одам, но сепак морав да се вратам. Се плашев да не дојде Кум кон нас и да не го уапси полицијата за неговата глупост. Се поздравив со Душан и последен пат го видов жив тогаш – пишува Калиниќ.