Лидерот на Радикалната партија на одбележувањето на 20 годишнината од НАТО бомбардирањето на Србија ги запали знамињата на НАТО и ЕУ во центарот на Белград. Неговите следбеници извикуваа пароли „Србија,Русија не ни треба Унија“.

Шешељ истакна дека Србија никогаш не смее да заборави она што НАТО и го направи и оти единствен начин на земјата е интеграција со Русија.

Никогаш не смееме тоа да го заборавиме и простиме. Никогаш на српскиот народ нема да му падне да се зачлени во таа организација за да не не уценуваат да напаѓаме други народи-изјави Шешељ.

Видето од палењето можете да го погледнете тука.