Сопругата на претседателот на Црна Гора, Мило Ѓукановиќ, Лидија Ѓукановиќ, на предизборната средба во Никшиќ носеше скапо ланче „Картие“ со крст чија цена е  15.600 евра. Се работи за дијамант кој не може да си го дозволи секоја жена.

Просечната плата во јануари годинава во Црна Гора била 757 евра, што значи дека дијамантскиот ѓердан „Картие“ може да се купи за околу 20 просечни црногорски  плати.