Белградскиот саем од денеска е место каде што Србите кои доаѓаат од дијаспората но и од земјата кои мораат да минат низ задолжителната самоизолација од две недели.

Тука како во касарна ќе бидат сместени околу 3.000 пациенти кои имаат лесни симптоми и кои ќе си заминуваат веднаш откако ќе се констатира дека се здрави.

На располагање ќе имаат кревет, чиста постелнина, оброци , греење. Тие треба да понесат прибор за хигена, пластични чаши доколку сакаат.

Ќе можат слободно да ги користат мобилните телефони и лап топови и таблети а ќе имаа и полначи доколку им се потребни