Брод со контејнер со најново оружје наменет за потребите на косовската војска треба да пристигне во пристаништето Драч во Албанија, пишува „Новости“.

Според весникот, оружјето на најновата војска на Балканот доаѓа од САД  и ќе му биде доставено на косовскиот државен врв.

Српски оперативци дошле до информации дека дел од оружјето е веќе доставено во Јужниот дел на Митровица

„Новости“ уште дознава дека во случај Србите на Северот да пружат отпор, се предвидува со помош на КФОР да бидат целосно затворени административните премини Брњак и Јариња.