Родителите на Петар Калуѓеровиќ (20) од Цетиње,  припадник на Шкаљарскиот клан беше разнесен заедно со неговиот соработник Драган Рогановиќ (36), преку некролог најавија одмазда за убиството.

Непознати сторители го паркирале блиндираното „ауди“ пред Спортскиот центар во Цетиње, активирале експлозив што претходно го закачиле на дрво. Во детонацијата со голема разорна моќ, Калуѓеровиќ починал на лице место, додека Рогановиќ подоцна им подлегнал на повредите. Во експлозијата тешко се повредени нивните соборци Танасије Јовановиќ и Михајло Борозан, како и еден постар случаен минувач.

Беа објавени пет некролози за убиените Шкаљарци во кои отворено се закануваат дека сакаат на ист начин да ги казнат сторителите.