Во близина на затворот Спуж во Црна Гора утрото биле пронајдени оптички нишан, снајперски далечина и телескоп. Полицијата го пребарува просторот околу затворот, а степенот на безбедност во затворот е подигнат на повисоко ниво.

– Во тек е „зајакнувањето“ на заштитата на излозите на оваа институција. На приведените и приведените им било наредено да не се приближуваат до прозорците  а извршен е и претрес на одредени затворски простории – објави подгоричкиот портал Дан.

Според неофицијални информации, се сомнева дека е подготвена ликвидација на еден од приведените.Затворениците беа предупредени да се држат подалеку од прозорците.

Во најпознатиот црногорски затвор, наречен и црногорски Алкатраз, зад решетки се членовите на Кавачкиoт и Шкаљарскиот клан.