Црногорскиот државен врв најавува дека ќе ги засилува радикалните мерки против Србија. За денеска беше најавено дека ќе се одржи состанок на премиерот Маровиќ со претседателот Ѓукановиќ во пресрет на стартот на туристичката сезона.

Како што пренесува „Република.рс“, Марковиќ на прес конференцијата рекол дека критериум за да бидат пуштени туристи е во својата земја да имаат 25 заболени на 100.000 луѓе.
Според тоа, Црна Гора ќе ги отвори границите на први јуни само за Хрватска, Словенија, Австрија, Германија, Полска, Чешка, Унгарија, Албанија и Грција.