Првиот пороен дожд по отворањето на автопатот „Принцес Ксенија“ во Црна Гора направи проблеми!

Поради обилните врнежи, една сообраќајна лента во тунелот беше целосно покриена од надојдена вода. Засега не е познато што го предизвикало поплавениот тунел, а граѓанскиот активист Александар Драгиќевиќ наведува дека јавноста очекувала објаснување откако првиот дожд открил бројни неправилности на автопатот, па се прашуваат што ги чека возачите во текот на зимата.

Големото количество дожд синоќа го отежна возењето низ тунелот на автопатот кој беше платен за околу една милијарда евра. Порој нечиста вода за малку ќе покриеше една сообраќајна лента