Претседателот на Србија се врати на работа по неколкудневниот престој во болница поради проблеми со срцето. На првиот ден во канцеларија беше срдечно пречекан од својот Кабинет кој му порача да намали со темпото на работа и повеќе да се грижи за своето здравје.

Сепак најрадосно беше кучето Пако кое постојано се вртеше околу претседателот па дури и почнаа да си играат и милуваат на подот