Во рамките на меѓународната акција „ЛЕСНО“, српското Министерство за внатрешни работи во соработка со Европол и Обвинителството за организиран криминал ги уапси и приведе водачите на Балканскиот картел, кој во последните години организираше шверц на повеќе од седум тони кокаин на територијата на Европа!

Во повеќе градови во Србија, полицијата уапси 13 членови на организирана криминална група која учествувала во набавка и транспортирање на повеќе од шест тони кокаин од Јужна Америка до Србија и ЕУ во 2020 година.

Еден од нив е и Пинк Пантер Младен Лазаревиќ, кој беше осомничен дека е актер во грабежот на златарница во Дубаи.

Како што се наведува во соопштението на Специјалното обвинителство, осомничените се уапсени во Белград, Ниш, Лазаревац, Суботица и Зрењанин во акција на криминалистичката полиција и Службата за борба против дрогата.