Косовскиот премиер Рамуш Харадинај, кој доби покана да оди во судот во Хаг за воени злосторства, е во брак со новинарката Анита Муцај. Тие се запозале кога таа му правела интервју како лидер на УЧК.

Но, Рамуш тогаш бил во брак со Јоана Карлсон од Финска со која има и син. Со Јоана се запознал во Швајцарија во дискотеката во која работел како обезбедување.

Отако се развлел со Јоана стапил во брак со Анита со која има три деца и живеат во прекрасна куќа во Приштина.