Поранешниот претседател на Србија Борис Тадиќ беше двапати во брак. Неговата прва сопруга беше новинарката Веселинка Заставниковиќ, по потекло од Осиек, со која беше во брак од 1980 до 1996 година.

Јавноста беше изненадена од веста дека таа се замонашила., Веселинка Заставниковиќ е натпросечно интелигентна, амбициозна, убава, борец за правда, револуционерка, бунтовничка.

Родена е во Осиек, како ќерка на офицер на ЈНА. Работела како новинарка, а потоа во Министерството за вера. Во 2002 година Веселинка заминала во манастирот во Пеќ како искушеник, каде во 2008 година се замонашила и го зела монашкото име Ирина.

Како искушеник, Веселинка беше задолжена за одржување на одаите на покојниот патријарх Павле, кој ја држеше Пеќската митрополија.

Ирина го зела монашкото име на предлог токму на патријархот Павле. За време на тешкотијата во манастирот таа не зборуваше за својот световен живот.