Се појавија првите фотографии од превртениот автобус со македонски туристи во Србија. Тие оделе на еднодневен излет на Копаоник.Несреќата се случила на регионалниот пат Прокупје-Блаце.

Повредени се 18 патници, од кои четворица, но за среќа никој не е во животна опасност.

Се уште не се знае која е причината за превртувањето, но се претопоставува дека се работи за неприлагодена брзина.