Дури 40 платени убијци Албанци делуваат на територијата на Балканот, според сознанијата на криминологот Менсут Адеми.

– Оние кои плаќаат за убиства имаат за цел да ги сокријат своите траги и да имаат чисти раце, бидејќи сметаат дека лицето што го врши чинот на убиство во нивно име е професионалец, и нема да остави траги на местото на злосторството.

Тој откри и по која цена се нарачуваат убиства.

– Дваесет до педесет илјади долари, значи 15 до 45 илјади евра, но ова во моментов не важи на Косово, бидејќи е гето, има големи економски проблеми, нема економски развој – рече Адеми.