Денес околу 11 часот во Хрватска е регистриран нов земјотрес.

Според ЕМСЦ епицентарот бил во Жажина со јачина од 4.5 степени по Рихтер.

Од Европската сеизмолошка агенција пак наведуваат дека интензитетот на земјотресот бил 3.7 а потоа 4.3 степени.

Потресот бил со длабочина од 10 километри, бил почуствуван и во Бања Лука.