Специјалните единици при заштита на вип личности наместо панцири на често користат непробојни кебиња. Такво ќебе беше искористено при носењето на српските великодостојници Јоанијике и Патријархот Порхириј во манастирот во Цетиње.

Само што слегоа од хеликоптерот, црногорските специјалци ги  заштитија со црно ќебе кое всушност е наметка и е направено од непробоен материјал, отпорен на куршуми. Вакво кебе се користи кога личностите кои се обезбедуваат одбиваат да користат панцири како што беше случај со митрополитот и патријархот. Ова е американски изум.