Градската плажа на Сарти во Грција почна да се нарекува„проколнатата плажа“ откако к овој месец се удавија околу десет лица.

Неколкумина се удавиле во плиткото и се претпоставува дека зад тоа стои феноменот “Rip Current”.

Наутро може да се плива но потоа  струјата прави депресии поради што губите тло под нозете“. Исто така забележано е дека  се појавува „лента“ во морето, видена од копното поради разбрануваното море.